✓ Persoonlijke begeleiding in het gehele sollicitatieproces

✓ Wij vinden jouw perfecte baan door te kijken naar jouw wensen en competenties

✓ Binnen 48 uur stellen we je voor bij de juiste werkgever

✓ 8,2 kandidaatwaardering & 8,6 klantwaardering

Professional Scrum Product Owner

ItaQ Academy 

De ItaQ Academy organiseert regelmatig een PSPO1 (Professional Scrum Product Owner) training bij ons op kantoor in Rijswijk. Door groot in te kopen, kunnen wij deze training voor een mooi tarief aanbieden. De training kost € 995,- excl. btw, dit is inclusief officieel examenvoucher voor scrum.org en lunch. 

Wil jij hieraan deelnemen? Stuur dan een reply op dit bericht en laat daarbij weten of je in mei of in november wenst mee te doen. Wees er snel bij, er zijn maar een aantal plaatsen beschikbaar! 

Informatie over deze training: 

Wat houdt de Scrum Product Owner training in?

De Product Owner is de vertegenwoordiger van de klant in een scrumteam. Het is een rol die van cruciaal belang is voor een goed functionerend scrumteam. In de Scrum Product Owner training leer je hoe je jouw klanten en stakeholders kunt verbazen met goed en snel resultaat uit jouw projecten. Het optimaliseren van het resultaat voor de klant is de belangrijkste taak van de Product Owner. Na het volgen van de Product Owner training ben jij volledig in staat om deze rol op professionele wijze te vervullen.

Resultaat na de tweedaagse Product Owner training

Na het volgen van de training:

·        Voel je je zeker in het uitvoeren van de Product Owner rol.

·        Beschik je over kennis die onmisbaar is om de rol van Product Owner goed uit te kunnen voeren.

·        Heb je de rol van Product Owner ervaren in praktijksimulaties.

·        Ben je direct van meerwaarde voor jouw eigen organisatie.

·        Ga je geïnspireerd naar huis dankzij de ervaring en praktijkvoorbeelden van onze trainers.

·        Ben je voorbereid op het Scrum.org PSPO I of IIABC.org examen.

Inhoud

De tweedaagse Product Owner training is als volgt opgebouwd:
 

Dag 1:

·        Wat is Agile? Dit onderdeel van de training dient als algemene introductie in de wereld van Agile werken. Zo worden Scrum en de rol van Product Owner gelijk in het grotere geheel geplaatst.

·        Het Scrum Framework. Voordat de verdieping in de rol van Product Owner wordt gezocht zal het Scrum Framework behandeld worden. Onze trainers hebben veel praktijkervaring waardoor de theorie met voorbeelden wordt aangevuld.

·        De rol van Product Owner. Een aanzienlijk deel van de eerste dag wordt besteed aan de rol van de Product Owner. Hierin worden o.a. de volgende vragen beantwoord: Wanneer ben je een goede Product Owner? Welke competenties horen daarbij? Hoe werk je samen met de Scrum Master? Wat zijn veel gemaakte fouten?

·        Het creëren van visie. Om met het scrumteam resultaten te behalen waar klanten en andere stakeholders blij van worden is visie nodig. Visie is jouw verantwoordelijkheid als Product Owner.

·        Game. Omdat veel mensen het beste leren door te doen, starten we op de eerste dag een game waarin de theorie wordt toegepast in de praktijk.
 

Dag 2:

·        De Product Backlog. In Scrum heb je geen dikke projectplannen meer. Het belangrijkste document dat door de Product Owner wordt bijgehouden is de Product Backlog. Wat is een Product Backlog precies? Hoe stel je er een op? Hoe stel je de juiste prioriteiten?

·        Vervolg van de Game. Tijdens de eerste dag is de Product Owner game gestart en daar ga je op dag twee mee verder.

·        Het plannen van releases. Vroeger leverde je in één keer je hele project aan het einde op. In een scrumproject wil je een project liever in kleinere stukken opleveren.  Hierdoor is er meer feedback van klanten mogelijk tijdens de periode dat het project loopt. Het plannen van deze “releases” is een belangrijke taak van de Product Owner.

·        Oefenexamen. We zullen oefenen met examenvragen van Scrum.org om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op het examen. Het behalen van een officieel certificaat via Scrum.org is inbegrepen.

Niveau:

Iedereen kan meedoen met deze training. Wij adviseren echter minimaal HBO werk- en denkniveau.
 

NB: voor deze opleiding is geen voorkennis vereist.