ItaQ geselecteerd als voorkeursleverancier door de ministeries van V&W en Financien

Geplaatst op: 17 februari 2010

De ministeries van Financiën en van Verkeer en Waterstaat hebben vandaag het voornemen bekend gemaakt ItaQ BV als voorkeursleverancier voor detacheringsdiensten op het gebied van ICT te kiezen. De gezamenlijke aanbesteding gaat over een totaal inkoopvolume van EUR 320 miljoen en heeft een looptijd van 4 jaar. Bovendien heeft de aanbestedende partij het recht andere onderdelen van de Rijksoverheid aan te laten sluiten in het kader van de Shared Service Centers.

ItaQ is hoofdaannemer en penvoerder van een consortium met daarin de volgende bedrijven: QNH, Siemens IT Solutions, ARS, Grontmij, Arcadis, Goudappel Coffeng, Advin en VORtech.

Hassan Tagi, directeur en oprichter van ItaQ: “Wij hebben deze aanbesteding gewonnen op kwaliteit. Ik ben er trots op dat wij erin geslaagd zijn een zo sterk consortium samen te stellen. Ons model is uniek in de zin dat we zowel kunnen tappen uit onze database van ruim 9.000 freelancers als bij onze onderaannemers die de experts in dienst hebben. Op deze wijze zijn we altijd in staat om te leveren. Ook bij functies waarvoor zeer specialistische en specifieke kennis en ervaring gevraagd wordt.”

Jan Prins, partner bij ItaQ: “We zien dat na jaren van toenemende uitbesteding organisaties als Rijkswaterstaat terugkomen op dat idee, omdat in de praktijk vaak blijkt dat de kosten toenemen en de gebruikerstevredenheid en flexibiliteit afneemt. Inhuur is de manier om specifieke expertise uit de markt te halen maar als organisatie toch zelf de touwtjes in handen te houden.”

Collega Jaap van Raalte vult aan: “Detachering heeft het imago duur te zijn, maar als je de integrale kosten, alle arbeidsvoorwaarden en verplichtingen van vast personeel meeneemt, is dat helemaal niet zo. Juist omdat ze maar een korte periode bij een klant hebben om zich te bewijzen zijn gedetacheerde mensen vaak ook juist effectiever. Wij voorzien dat de inhuurmarkt daarom de komende jaren nog enorm zal doorgroeien, recessie of geen recessie.”

Tagi: “Onze onderaannemers werken graag met ons samen. Zij besteden veel aandacht aan training en opleiding van hun mensen en zijn daarom op specifieke expertise gebieden leidend. Door de bundeling met verschillende expertise gebieden in een consortium dekken wij als verlengstuk van de klant het hele terrein af zonder dat de individuele bedrijven elkaar in de weg zitten.”


ItaQ Interim Professionals B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Kijk voor meer informatie op: www.itaq.nl/privacy.html