Scrum Master

Functie omschrijving

Het programma RijksZaak (DICTU) is op zoek naar een Scrummaster om het projectteam te versterken. Werkveld met name IMG Ontwikkelteam Fysieke Schade.

Werkgebied is primair regio Groningen. Met de inwerkingtreding van de Tijdelijke wet Groningen per 1 juli 2020 is het Instituut Mijnbouwschade (IMG) opgericht. Dit instituut is de opvolger van de Tijdelijke commissie mijnbouwschade Groningen (TCMG).

Het IMG kent drie regelingen: Schade aan gebouwen en objecten, Waardedaling en Immateriële schade.

Onze organisatie heeft eind 2019 gekozen voor het Rijkszaak systeem ter ondersteuning van de uitvoering van onze opdracht. Voor de regelingen Schade aan gebouwen en objecten en Waardedaling is de nieuwe applicatie eind 2020 in gebruik genomen. De regeling Immateriële schade start op korte termijn. Elke regeling had haar eigen projectorganisatie en IT-ontwikkelteam. Nu het Rijkszaak systeem binnenkort voor alle drie de regelingen geïmplementeerd is, is de tijd rijp om over te stappen naar één integraal georganiseerde Beheer & Ontwikkelaanpak met ca. 5 scrumteams ten behoeve van de doorontwikkeling en beheer van het Rijkszaak systeem MIRA. In samenspraak met de productieregisseurs en procesexperts van de drie ketens coördineert de productowner van de betreffende regeling de nieuw of te verbeteren functionaliteit voor MIRA.

De nieuw te vormen Beheer & Ontwikkelorganisatie bestaat uit de functioneel beheerders, ontwikkelaars en testers die voorheen georganiseerd waren in afzonderlijke projectteams.

Werkzaamheden

Als Scrum Master van de regeling ‘Schade aan gebouwen en objecten’ begeleid jij het ontwikkelteam en manage jij risico’s en afhankelijkheden tussen het team en de omgeving. Je ondersteunt de Product owner en het team bij de implementatie van de backlog. Je werkt nauw samen met de scrummasters van de overige regelingen zodat ieder afzonderlijk een goed beeld heeft van wat er speelt binnen de verschillende teams.

Functie eisen

 • Scaled Agile Frameworks (SAFe) certificering
 • HBO / WO denk- en werkniveau
 • Scrummaster certificering
 • Ruime ervaring (minimaal 2 jaar) als Scrummaster in het begeleiden en ontwikkelen van een team naar een professionele Agile organisatie.
 • Aantoonbare ervaring (minimaal 2 jaar) in het werken in een uitvoerende organisatie (snijvlak ICT - Business zijde) van de (Rijks)overheid dan wel een grote publieke dienstverlener.
 • Minimaal 5 jaar ervaring als Scrum Master
 • Ruime ervaring (minimaal 2 jaar) als Scrummaster in het begeleiden en ontwikkelen van een team naar een professionele Agile organisatie

Wensen

 • Goede beheersing Nederlandse taal in woord en geschrift
 • Ervaring binnen overheidsorganisaties
 • Je verzorgt de sprint planning, sprint review en sprint retro en dagelijkse standup.
 • Je bewaakt continu de voortgang van de sprint en zorgt voor focus van het team op het leveren van resultaten conform te sprintplanningen.
 • Je zorgt ervoor dat het team zich eigenaar van het project voelt.
 • Je faciliteert de product owner en ontzorgt hem. Dat betekent dat de product owner zich niet bezig hoef te houden met het reilen en zeilen van het team.
 • Je informeert de product owner tijdig bij verstoringen en zoekt pro-actie naar oplossingen. Bijvoorbeeld als een sprintdoel onder druk komt te staan of niet gehaald kan worden.
 • Ervaring als Agile Coach is een pré.
 • Affiniteit met de maatschappelijke situatie rondom de mijnbouwschade als gevolg van aardaswinning is een pré.
 • De volgende softskils worden verwacht: Motiveren en inspireren; Netwerken; Enthousiast en ondernemend; Organisatiesensitiviteit; Plannen en organiseren; Resultaatgericht; Coachen, teamontwikkeling

Alleen sollicitaties met motivatie op de hierboven genoemde functie eisen (hoeveel jaar ervaring en verwijzend naar de opdrachtgever) worden in behandeling genomen.

Overige informatie

Locatie: Den Haag

Start: zsm, september, 36 uur per week

Einddatum: 14 januari 2022, met optie tot verlenging

Recruiter: Ai-Sian de Graaff, recruiterAG@itaq.nl, 0653172864

Publicatiedatum

01.09.2021

Meer details
Match criteria
Anderen bekeken ook:
in Leeuwarden
ItaQ Interim Professionals B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Kijk voor meer informatie op: www.itaq.nl/privacy.html