Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

ItaQ’s algemene doelstelling is om te werken aan een duurzame economie. Hierbij dient aandacht te zijn voor People, Planet & Profit, kortom een gezonde omgeving met de mogelijkheid voor bedrijfsvoering op een sociaal maatschappelijk verantwoorde manier.

Voor ItaQ is duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen geen edelsoort altruïsme, maar wij geven er concreet inhoud aan. Ons motto is TINA “There Is No Alternative". Zo onderschrijven wij de ILO declaration voor onze joint venture in China en voegen we de daad bij het woord door veel verder te gaan in ons MVO beleid dan onze concurrenten.

Ons beleid is gebaseerd op het 7E model en wij meten per onderwerp met subcategorieën waar wij nu staan en waar wij in de toekomst willen staan.
Enkele concrete voorbeelden: een duurzame huisvesting, ontmoedigingsbeleid autogebruik, energie besparende maatregelen, personeelsaannamebeleid dient een weergave te zijn van de Nederlandse samenleving, stimulans voor ontwikkeling en educatie, kinderopvangmogelijkheid, clientèle ethiek (wij werken bewust niet voor bepaalde branches), ethische stellingname m.b.t. geschenken en nog veel meer.

Onze overtuiging is dat een bedrijf MVO echt zelf moet willen. Indien de wil er niet is houdt het snel op. Men doet dan aan “window dressing” en hier prikken onze stakeholders genadeloos door heen. De ItaQ houding is We don't tell you, but we will show you!

ECABO
ItaQ draagt graag bij aan het realiseren van ambities van anderen via sponsering, donaties en door persoonlijke begeleiding. Daarnaast zijn wij in 2009 erkend als ECABO erkend leerbedrijf. Wij vinden het belangrijk leerlingen ruimte te bieden om in de praktijk hun kennis en kunde toe te passen. Inmiddels hebben al meerdere studenten op zowel MBO als HBO (en een enkele keer WO) niveau hun studie succesvol bij ons afgerond.
Dare to have a dream
In het ‘Dare to have a Dream programma’ brengt de Dutch Dream Foundation topmanagers en veelbelovende “nieuwe ondernemers” samen. Onze CEO Hassan Tagi is gevraagd om zijn kennis en inzichten over te dragen. Hij coacht, stimuleert en stelt zijn netwerk en eigen organisatie beschikbaar om zo bij te dragen aan het succes van de ondernemer. Tagi begeleidt de ondernemer gedurende een jaar.
Alpe d’HuZes beklimmen voor het KWF
ItaQ steunt jaarlijks een deelnemer van Alpe d'HuZes. Dit kan één van onze consultants zijn, maar ook een medewerker van één van onze klanten. ItaQ consultant André Demper, werkzaam als Service Manager bij USG, heeft fietsend de Alpe d’HuZes beklommen voor KWF Kankerbestrijding.
Robert Kalkman Foundation
ItaQ sponsort de Robert Kalkman Foundation. Deze stichting heeft tot doel kinderen en jongeren die zijn getroffen door kanker en/of een lichamelijke beperking hebben, te helpen met ontspanning en afleiding tijdens hun ziekte. De Robert Kalkman Foundation doet dat door met hun passie voor de golfsport kinderen een onvergetelijk golfervaring of zelfs nieuwe sportuitdaging te bieden.
Ride for the roses
De Ride for the Roses is een fietstocht in de strijd tegen kanker. De roos staat symbool voor een morgen voor iedereen. Het succes van de Ride for the Roses zit hem in de unieke formule. Samen met zo'n 10.000 fietsliefhebbers op een sportieve, gezonde en plezierige manier bezig zijn en tegelijkertijd een vuist maken tegen kanker door geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Onze Controller, Debby van der Knaap, heeft meegedaan en een fors aantal euro’s binnen gefietst.

 

ItaQ Interim Professionals B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Kijk voor meer informatie op: www.itaq.nl/privacy.html